Novi naslovi na platformi WaterBear

WaterBear je platforma poput Netfliksa na kojoj se besplatno mogu gledati kratkometražni i dokumentarni ekološki filmovi.

WaterBear je nastao sa idejom da premosti jaz imeđu gledanja filmova i aktivnog delovanja - korisnici ove platforme su u mogućnosti da podrže mnoge organizacije volontiranjem, donacijama i potpisivanjem peticija. Oslanjajući se na, kako ističu, moć pričanja relevantnih priča, ova platforma želi da angažuje svoje gledaoce, te da utiče na njihove izbore i odluke u budućnosti. Preporučujemo neke od novih naslova koji su dostupni za gledanje na ovoj platformi.

Trapped by Plastic

U ovom kratkom formatu fotografkinja Mendi Barker prikazuje razarajući i dalekosežni uticaj zagađenja mora plastikom.

Monbiot. Arresting the Truth

Kratki film autora Aleksa Lokvuda i produkcije We Animals Media, dobitnika BAFTA nagrade. U ovom kratkom ostvarenju pratimo britanskog novinara Džordža Monbiota koji namerno pokušava da bude uhapšen kako bi skrenuo pažnju na neodgovorno ponašanje vlade u vezi sa klimatskim promenama. Film istražuje njegovu priču i motive, te nudi odgovor na pitanje zašto je Monbiotu važno da bude na prvoj liniji ekološkog aktivizma.

Perpetual Planet: Heroes of the Oceans

Silvija Erl, poznata istražiteljka okeana, sa svojom ekipom pomorskih naučnika gledaocima nudi priču o naporu koji se svakodnevno preduzima u cilju zaštite krhkih ekosistem okeana. Ovaj film predstavlja spoj svih čuda koje okean nudi i rezultata naučnika koji vreme svakodnevno provode ispod talasa.