Uvod u Green Film: Trening za producente i predstavnike produkcijskih kuća

Green Art Incubator, u saradnji sa Udruženjem za kreativne industrije Privredne komore Srbije, realizuje prvi trening razvoja programskih i produkcionih veština za filmske producente i predstavnike produkcijskih kuća pod nazivom "Uvod u Green Film".

Obuka je namenjena producentima, predstavnicima produkcijskih kuća i saradnicima koji učestvuju u različitim segmentima organizacione kulture kompanija, a održaće se u subotu 2. aprila u prostorijama Privredne komore Srbije, u trajanju od 10.00 do 15.30 časova.

Trening će se sastojati od predavanja o značaju i pojmu klimatske krize, koje će održati jedan od inicijatora Green Art Incubator inicijative i profesor Fizičkog fakulteta – Vladimir Đurđević,

dr Vladimir Đurđević

predavanja keynote govornika- Giovanni Pompili, filmski producent i rukovodilac Green Film Lab / Torino Film Lab, dobitnik nagrade Zlatni medved na ovogodišnjem Berlinalu i Luca Ferrario, menadžer u filmskoj industriji, potpredsednik Italijanske filmske komisije, rukovodilac Trentino Film Fund i Green Film Research Lab-a

Giovanni Pompili
Luca Ferrario

predstavljanja studije slučaja pionirskih green filmova iz zemalja u okolini –Ognen Antov (Makedonija), filmski producent i predsednik Udruženja makedonskih filmskih producenata i Katarina Krnacova (Slovačka), filmska producentkinja i potpredsednica Slovačke filmske i televizijske akademije i predstavljanja jedinstvenog zelenog e-priručnika za filmske produkcije koji će uskoro biti dostupan na našem portalu.

Ognen Antov
Katarina Krnacova

Detaljnije informacije o govornicima i agenda događaja dostupni su na sledećem linku.

Realizacija treninga podržana je od strane Fondacije za otvoreno društvo i Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp