Novi program Festivala autorskog filma – Ekoskop

Green Art Inkubator ove godine učestvuje u novom programu Festivala autorskog filma - Ekoskopu, koji će biti održan u subotu 13. novembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Prvo izdanje Ekoskopa biće održano ove godine, a sastoji se od filmskog programa i aktivnog dijaloga na temu gorućih izazova sa kojima se suočavamo u kontekstu ekološke održivosti i klimatskih promena.

Ovaj ogranak festivala predstavlja tek prvi korak u nizu budućih akcija sa ciljem podizanja svesti o važnosti ekoloških politika. U okviru Ekoskopa nalazi se i programska celina koja predstavlja zelene filmove, kao i filmove sa važnim zelenim temama. Snažni i informativni filmovi, uz ekološki dijalog – kao kolektivno iskustvo – mogu imati važnu ulogu u obrazovanju i aktivaciji omladine.

Budući da je Ekoskop pre svega usmeren na edukaciju o aktuelnim društvenim problemima u domenu očuvanja životne sredine, te postojećim i mogućim metodama borbe, prvi događaj je posvećen deci i mladima kao najhrabijim i najsvežijim glasovima društva.

Osim projekcije dva filma – animiranog Zozonci u zemlji vetra, za najmlađu publiku, i igranog Veće od nas, u kasnijim popodnevnim časovima, u skladu sa senzibilitetom i konceptom filma za tinejdžere, Ekoskop organizuje debatu Mladi u staklenoj bašti: Gorući poziv na akciju u saradnji sa Green Art Incubator-om, platformom usmerenom na podršku i osnaživanje organizacija i inicijativa u pravcu zelene transformacije u polju kulture i umetnosti, u kontekstu klimatskih promena.

SATNICA

12h Zozonci u zemlji vetra, 80 min

17h Veće od nas, 96 min

19h Panel diskusija: Mladi u staklenoj bašti: Gorući poziv na akciju

Učesnici:

Natalia Novikova, Extinction Rebellion

David Jovanović, filmski reditelj

Ivan Bjelić, aktivista i novinar

Moderatorka: Sara Arsenović (novinarka Radio Beograda 2)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp