Guess It modni događaj – održiva moda, domaći dizajneri i dobra zabava

Guess it je modni događaj na kom će publika moći besplatno da se informiše o održivoj modi, upozna sa radovima domaćih dizajnera i dobro zabavi tokom dvodnevnog programa.

Prvog dana, u petak 5. maja u Kulturnoj stanici Eđšeg u Novom Sadu biće održana modna revija sa početkom u 19h, na kojoj će svoje kreacije predstaviti Vila Pajkić, Milica Živanović, Tamara Toskić i Anja Aleksić. Posle revije biće održan i koktel, na kom će sve zvanice biti u prilici da se upoznaju sa dizajnerkama.

Drugog dana, u subotu 6. maja, u OKS OPENS-u biće održan panel i showroom sa početkom u 16h. Na prvom panelskom bloku će o održivoj modi i implentiranju održive mode u svakodnevni život govoriti Tatjana Vojnović, urednica magazina Amplituda i Angelina Popović, urednica platforme Svilene Bube. Predstavnici udruženja Sloboda nema cenu će tokom drugog bloka razgovarati o socijalnom aspektu problema brze mode.

Uporedo sa panelom biće održan i showroom na kome će zainteresovani moći da vide i kupe proizvode brendova Dellgradro, Bura Bonaca, Marusha bags, Shesno, Zero Roses i drugih.

Guess It je modni događaj koji se zasniva na ideji održive mode i prvi put je održan u maju prošle godine. Ideja za nastanak i organizovanje Guess It-a proistekla je iz razumevanja problema brze mode i shvatanja da na našim prostorima ne postoji atraktivan događaj za mlade koji će se baviti temama ekologije i modne industrije. Kako se navodi, jedan od ciljeva organizatora je da se skrene pažnju na to da brza moda nije samo ekološki problem, već i socijalni, s obzirom na to da mnogi radnici iz industrije brze mode rade u nehumanim uslovima.

Guess It događaj je potpuno besplatan, a dodatne informacije možete pronaći na njihovom Instagram profilu.

Fotografije: Guess It

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp