Green Art Incubator postao član mreže IETM

Green Art Incubator je postao deo mreže IETM, jedne od najstarijih i najvećih međunarodnih kulturnih mreža, koja u svom članstvu broji preko 500 organizacija i profesionalaca u polju izvođačkih umetnosti, širom sveta.

Ova mreža se zalaže za adekvatno vrednovanje umetnosti i kulture, te osnaživanje profesionalaca izvođačkih umetnosti kroz pružanje pristupa međunarodnom umrežavanju, znanju i dinamičnom forumu za razmenu. IETM radi na stimulisanju kvaliteta, razvoja i konteksta savremenih izvođačkih umetnosti, u svoj njihovoj raznolikosti.

IETM organizuje aktivnosti umrežavanja, peer to peer učenja, razmene i dijaloga različitim događajima u kojima učestvuju članovi, ali i celokupna međunarodna zajednica izvođačkih umetnosti.

Jedna od delatnosti IETM je izrada publikacija i istraživanja, čiji je cilj olakšavanje komunikacije i distribucije informacija o izvođačkim umetnostima, kao i zalaganje za bolju poziciju profesionalaca u oblasti izvođačkih umetnosti širom sveta.

Green Art Incubator je inicijativa sa sedištem u Beogradu, Srbija, koja je osnovana sa ciljem pružanja podrške i osnaživanje kulturnih i umetničkih organizacija u pravcu zelene transformacije u kontekstu klimatske krize. Inicijativa Green Art Incubator fokusira se na zelenu tranziciju u oblasti umetničke produkcije, sa primarnom orijentacijom na izvođačke i vizuelne umetnosti i filmsku industriju, kroz jačanje inicijativa, afirmaciju pojma zelenih koncepata, promociju i podsticanje zelenih projekata, umrežavanje različitih aktera na terenu i zagovaranje drugačijih kulturnih politika.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp