GAI raspisuje poziv za eksterne saradnice i saradnike na portalu

Ukoliko se bavite novinarstvom i zanimaju vas interdisciplinarne teme koje istražuju dijalog između umetničkih praksi i zaštite životne sredine pozivamo vas da nam se pridružite!

Ukoliko se bavite novinarstvom i zanimaju vas interdisciplinarne teme koje istražuju dijalog između umetničkih praksi i zaštite životne sredine pozivamo vas da nam se pridružite! 

O nama: 

Green Art Incubator je platforma eksperata i profesionalaca u interdisciplinarnom polju koja u centar promišljanja smešta uspostavljanje odnosa umetnosti prema aktuelnoj klimatskoj krizi. Kroz različite faze i formate delovanja, GAI kontinuirano radi na podizanju kapaciteta i osnaživanju aktera u polju kulture i umetnosti u pravcu zelene transformacije i podsticanja njihovog aktivnijeg učešća u ekološkom dijalogu. Naš primarni fokus delovanja obuhvata izvođačke, vizuelne i audiovizuelne umetnosti, kao i oblast upravljanja i zaštite kulturnog nasleđa. Bavimo se istraživanjem, seminarima i obukama za profesionalce u kulturi, razvijamo alate za zelenu produkciju, organizujemo konferencije, i dr, dok je naš portal prvenstveno usmeren ka uvećanju vidljivosti programa i projakata u kulturi koji komuniciraju sa aktuelnom klimatskom i ekološkom krizom, kako u pogledu narativa, tako i produkcionih procesa. 

Odgovornosti novinara-saradnika: 

  • Pisanje vesti, autorskih tekstova i drugih medijskih formata
  • Doprinos nekoliko puta mesečno sa visokokvalitetnim, angažovanim sadržajem
  • Praćenje najnovijih trendova i dešavanja u relevantnim oblastima i predaganje sadržaja, tema, sagovornika

 

Zahtevi:

  • Iskustvo u kreiranju sadržaja (pisanju) u domenu kulture, umetnosti i/ili klimatskih promena i zaštite životne sredine
  • Snažne istraživačke i pisane veštine
  • Sposobnost ispunjavanja rokova i samostalnog rada
  • Interesovanje ka polju delovanja GAI platforme

 

Kako biste se prijavili pošaljite nam svoj CV, tri primerka objavljenih radova, kao i predlog tri teme za sadržaj koji biste kreirali za naš portal na info@greenartincubator.org najkasnije do nedelje, 1. septembra. Putem mejla vam stojimo na raspolaganju i za dodatne informacije i pitanja. 

Radujemo se vašim prijavama!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp