Calling all artists: Ekološki razgovor na Sandens festivalu

Na jednom od najznačajnijih festivala nezavisnog fima, koji će biti održan od 20. do 30. januara, publika je u prilici da onlajn prati projekcije brojnih ekoloških filmova, kao i razgovor o ulozi umetnika u borbi za klimatsku pravdu.

Green Art Inkubator vas poziva da se pridružite Zum diskusiji Calling all artists, koja će biti održana 21. januara u 22h, po lokalnom vremenu, a koju organizuju Doc Society i Climate Story Unit. Cilj razgovora jeste tumačenje ekološke krize iz ugla umetnika i kulturnih radnika, kao i podsticanje mogućih promena u kulturno-umetničkim sektorima. Bićemo u prilici da čujemo brojne umetnike, naučnike, kulturne radike, lidere pokreta mladih i kreatore kulturnih politika. Razgovor će, posle emitovanja uživo, moći da se vidi na sajtu festivala Sandens.

Doc Society je udruženje sa sedištem u Londonu i Njujorku, koje od 2005. godine pruža produkcijsku podršku rediteljima dokumentarnih filmova. Među brojnim projektima koje je Doc Society podržao i osnovao, pažnju skrećemo na njihov vodič, koji se odnosi i na zelenu produkciju filmova, a koji se može besplatno preuzeti.

Climate story Unit je ogranak ovog udruženja, koji je, između ostalog, zamišljen kao platforma za saradnju umetnika i stručnjaka čije je istraživanje usmereno ka borbi za zdravije životno okruženje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp