Konferencija: “Potencijali ekološkog zaokreta u kulturi”

Green Art Incubator, u saradnji sa SEECult platformom u petak 24. juna sa početkom od 16 časova, u prostorijama Jugoslovenske kinoteke, organizuje konferenciju „Potencijali ekološkog zaokreta u kulturi“.

Konferencija će okupiti eksperte iz oblasti zaštite životne sredine i profesionalce u kulturi, u cilju uspostavljanja dijaloga o mogućnostima i pravcima tranzicije kulturnih i umetničkih institucija i organizacija na ekološki održivije radne procedure i organizacione filozofije.

Program konferencije obuhvatiće predstavljanje dosadašnjih aktivnosti GAI inicijative, dve panel diskusije- „Zelena transformacija: primeri dobre prakse“, sa predstavnicima organizacija čije su projekti realizovani u skladu sa principima zelene tranzicije i „Kultura i klimatske promene: mogućnosti transformativnih politika“, koja će se fokusirati na promišljanje mogućnosti definisanja i implementacije politika koje će odgovoriti na izazove sa kojima se suočavamo u kontekstu klimatske krize, kao i predstavljanje asocijacije umetnika i istraživača Mustarinda, koja deluje u pravcu promocije ekološke regeneracije društva.

Svi zainteresovani za prisustvo događaju mogu da se prijave putem sledećeg formulara.

Realizacija konferencije podržana je od strane Fondacije za otvoreno društvo.